De week voor Pasen wordt er in heel Spanje de Semana Santa gevierd, de heilige week.

Meerder keren per dag vinden er processies plaats waarbij enorme religieuze beelden door de straten worden gedragen op het ritme van kerkelijke muziek. In de processie lopen muzikanten mee, maar ook vele broederschappen.

De gezichten van de mensen wordt verborgen onder grote gepunte kappen, waarbij je vaak alleen de ogen ziet. Boetedoening of het inlossen van een gelofte ligt ten grondslag aan de deelnemers van de processie. De kappen waarborgen de anonimiteit, want het gaat niemand aan wie er boete doet. Kinderen worden vaak bij hun geboorte al ingeschreven bij een broederschap en lopen veelal mee tijdens de processies.

Het zware werk om als drager de beelden door de straten te torsen wordt als een eer beschouwd. In de smalle straten van Andalusië vereist het heel wat oefenen en vakmanschap, daar de dragers niets kunnen zien en geheel afhankelijk zijn van de ‘dirigent’. Deze geeft aanwijzingen en als het weer gelukt is de vaak loodzware beelden langs een moeilijke bocht te manoeuvreren, wordt er door het publiek, geklapt voor de kunde van de dragers.

Deze slideshow is gemaakt voor Lian fotografiereizen.