Ontstaan Video2Web


Video2web is opgericht door Anja Robertus en Geert van Tol. Anja en Geert gaan ´way back´. Zij kennen elkaar van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waar ze beiden fotografie hebben gestudeerd. Samen op uitwisseling naar de kunstacademie in Farnham, Great Britain en samen hun eerste studio´s. Nu 20 jaar later nog steeds samenwerkend, bij Video2Web. Zij vullen elkaar uitstekend aan.

Anja een enthousiaste creatieveling bruisend van ideeën , die ze ook daadwerkelijk uitvoert, Geert de technische man, die alles weet van computers, websites en zoekmachine optimalisatie. Samen delen ze een passie voor het maken van aansprekende beelden.


Crew Video2Web

Ik houd van mensen, van verhalen en van mooie beelden. Alles wat ik interessant en belangrijk vind, komt samen bij het maken van video’s.
Ik combineer mijn liefde voor film en voor fotografie in mijn werk en dat is een goede kruisbestuiving. Doordat ik van huis uit fotograaf ben, onderscheiden mijn video’s zich door kadrering, licht en sfeer.
Maar nog belangrijker dan techniek vind ik het menselijk aspect. Ik vind dat een film persoonlijk moet zijn. Mensen voelen zich vaak kwetsbaar als ze gefilmd worden. Ik stel ze op hun gemak en zorg dat zij het gevoel hebben dat wij de film samen maken, zodat zij ook ‘in charge’ blijven en zich niet overgeleverd voelen. Als zij niet precies weten hoe zij hun boodschap over moeten brengen, doe ik suggesties en help ze daarbij.
Mensen die met een tandartsgevoel aan een dag filmen beginnen, nemen energiek en blij weer afscheid.
Ik kan me goed verplaatsen in hetgeen de opdrachtgever zoekt, maar draag ook suggesties en ideëen aan hoe dat het beste kan. Een ingewikkelde organisatorische klus krijg ik altijd geproduceerd (locaties, modellen, props, visagie en styling). Ik stel mensen voor de lens op hun gemak, waardoor iemand als zichzelf op de film/foto komt. Mooi licht, een spannende compositie en de juiste sfeer zijn mijn tools om een pakkend beeld te filmen. Ik ben enthousiast, gedreven en veelzijdig. Ik ben gewend met deadlines te werken.

Studie:

  • Propedeuse Politicologie, 1985, UvA
  • Communicatiewetenschap, 1988, UvA
  • Fotografie, 1992 , HKU

Stiekem ben ik een dromer die de wereld een stukje mooier wil maken. Met het bedenken en maken van video’s kan ik mijn creativiteit kwijt, maar ook mijn interesse in techniek komt er bijzonder bij van pas. Door mijn fotografische achtergrond heb ik een goed gevoel voor licht, compositie en beeld.
En er is niets leukers dan de kontakten met mensen en het kijkje in hun wereld dat zij mij gunnen, dat geeft mij de energie en de drive om verder te gaan en mijzelf steeds verder te ontwikkelen.
Het is superleuk om dit bedrijf met z’n tweeën te runnen, het samen naar de opdrachtgever gaan, brainstormen, de ideeën op papier zetten en verder uitwerken, het filmen zelf en daarna het monteren en animeren.
We vullen elkaar goed aan, Anja heeft echt hele originele ideeën en ik kan van mezelf zeggen dat ik een echte doorbijter ben die ook bij ingewikkelde klussen niet opgeeft en pas tevreden is als het resultaat perfect is.

Studie:

  • 1988 – 1993: HKU: Audiovisueel & Fotografie
  • 1985 – 1987: UvA: Economie
  • 1979 – 1981: Wageningen UR: Tuin- en Landschapsarchitectuur