Profiel Zorg & Welzijn – Het ELEMENT Amersfoort

VMBO school Het Element in Amersfoort heeft door Video2Web.nl een korte video laten maken, die uitlegt wat het profiel: Zorg en Welzijn inhoudt. Bedoeld voor leerlingen en hun ouders. Met deze promo video kan de school een goed beeld geven van dit technische VMBO profiel.

Zorg en Welzijn is een dienstverlening profiel op het VMBO. Bij zorg en welzijn werk je met mensen. Dat kan in de zorg of in de uiterlijke verzorging.
Zorg jij graag voor anderen? Vind je het fijn om te helpen en wil je later graag met kinderen of juist met ouderen werken of liever mensen met een beperking begeleiden? Dan is de zorg iets voor jou. Je leert hier onder andere hoe je mensen in-en uit bed helpt, hoe je met de rolstoel om moet gaan, maar ook hoe je een gezonde maaltijd samenstelt en maakt, activiteiten organiseert en EHBO toepast.
Vind je het juist fijn om mensen mooier te maken? Dat is uiterlijke verzorging iets voor jou. Hier leer je bij de haarverzorging onder andere föhnen, wikkelen, verven, vlechten.
Bij de schoonheidsverzorging onder andere: Oppervlakte – en dieptereiniging, scrubben, masker en make-up aanbrengen. Vervolgens leer je ook nog nagels lakken en handmassages.

Met het Z&W profiel kan je later onder andere in de volgende beroepen werken: Begeleider gehandicaptenzorg, Pedagogisch medewerker kinderopvang, Kapper of Schoonheidsspecialist.
Vind jij het leuk om met mensen te werken, kun je goed samenwerken en ben je sociaal?
Dan is zorg en welzijn waarschijnlijk wel iets voor jou!

Basisschoolleerlingen van groep 8, die het advies VMBO, hebben gekregen, staan voor een moeilijke keuze. Welke school moeten ze kiezen en welke richtingen/profielen zijn er allemaal in het VMBO onderwijs?

Het VMBO onderwijs is voor echte doeners en deze opleiding sluit naadloos aan op de MBO-vervolgopleiding. Er is een grote vraag naar zorgprofessionals zodat je later verzekerd bent van een goede baan met een mooi salaris.