Het Element – Profiel Produceren, Installeren en Energie

VMBO school Het Element in Amersfoort heeft door Video2Web.nl een korte film laten maken, die uitlegt wat het profiel: Produceren, Installeren en Energie inhoudt. Bedoeld voor leerlingen èn hun ouders. Zo kan de school een goed beeld geven van dit technische VMBO profiel.

Produceren, Installeren en Energie is een techniekprofiel op het VMBO, waar installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samenkomen. Beroepen die bij dit profiel passen zijn bijvoorbeeld loodgieter, elektricien, installateur, lasser of werken in de metaalindustrie. Dus voor iedereen die ervan houdt om te leren over installaties en hoe producten in elkaar zitten en alles wil weten over verschillende materialen, gereedschappen, maar ook over veiligheidsregels en voorschriften, geeft deze korte film inzicht in het PIE profiel.

Basisschoolleerlingen van groep 8, die het advies VMBO, hebben gekregen, staan voor een moeilijke keuze. Welke school moeten ze kiezen en welke richtingen/profielen zijn er allemaal in het VMBO onderwijs?

VMBO onderwijs is voor echte doeners en dit onderwijs sluit naadloos aan op MBO onderwijs. Er is heel veel vraag naar vaklui, zodat je later verzekerd bent van een goede baan met vaak ook een goed salaris.