VMBO school Het Element: profiel Economie en Ondernemen

VMBO school Het Element in Amersfoort heeft door Video2Web.nl een korte video laten maken, die uitlegt wat het profiel: Economie en Ondernemen inhoudt. Bedoeld voor leerlingen en hun ouders. Met deze promo video kan de school een goed beeld geven van dit technische VMBO profiel.

Tijdens de lessen Economie & Ondernemen leer je alles over het verdienen van geld. De economie draait om geld. Het vak economie ook. Je leert hoe het werkt als je geld uitgeeft om iets van te kopen, hoe onze overheid met geld omgaat en wat er allemaal komt kijken bij het runnen van je eigen bedrijf. En aan wie wil jij verkopen? Dat noemt de economie een doelgroep Je leert ook hoe je een financieel plan maakt en je eigen administratie doet. Verder leer je ook hoe je goed een agenda bij kunt houden voor een baas. Je leert ook hoe je iets goed kunt plannen en organiseren. Misschien ben je wel die echte ondernemer en ga je later je eigen bedrijf beginnen. Misschien heb je later wel je eigen personeel! Bij Economie & Ondernemen maak je kennis met de wereld van de detailhandel en het kantoor. Nauwkeurigheid, vriendelijk, goed kunnen luisteren, klanten willen helpen en taal zijn heel belangrijk voor dit talent.

  • DIT GA JE DOEN & LEREN
    Vind je het leuk om met mensen om te gaan, dan is werken in een winkel of aan de service balie iets voor jou. Verder werk je veel met de computer en leer je hoe je een mooie presentatie kunt maken of een mooi excel bestand.
  • DIT KUN JE ER LATER MEE
    Ga jij later werken bij de belastingdienst? Of word je secretaresse, commercieel- of logistiek medewerker, werk je bij de receptie verkoopspecialist of medewerker (finan- ciële) administratie. Bij een bedrijf of in je eigen bedrijf? Wanneer je kiest voor een opleiding in de richting Economie & Ondernemen kan het allemaal!

Basisschoolleerlingen van groep 8, die het advies VMBO, hebben gekregen, staan voor een moeilijke keuze. Welke school moeten ze kiezen en welke richtingen/profielen zijn er allemaal in het VMBO onderwijs?

Het VMBO onderwijs is voor echte doeners en deze opleiding sluit naadloos aan op de MBO-vervolgopleiding.